Merhaba güzel insanlar 🙂
Ortalıktan kaybolup gitme isteğimin önüne geçemediğim bir dönemdeyim. Eminim zaman zaman herkes bu duyguyu yaşıyordur (eğer hiç böyle bir isteğiniz olmadıysa sizleri canı gönülden tebrik ediyorum 🙂 ). Bu nedenle elimden geldiğince kendime vakit ayırmaya çalışıyorum ve son zamanlarda verdiğim en yerinde kararlardan birinin aşırı aktif bir şekilde kullandığım sosyal medya hesabım olan İnstagramı (twitter, facebook falan zaten çok çok çok uzun zamandır kullanmıyorum) dondurmak olduğunu söylemeliyim. Çok fazla konunun dışına çıkmadan bağlayacak olursam kendime vakit ayırırken burayı ikinci plana atmak istemediğim için (çünkü kendi adıma yaptığım en güzel şeylerden biri blog fikrimi hayata geçirmek oldu 🙂 ) en sevdiğim tür olan DIY (Do It Yourself) projelerine devam etmek istiyorum.
Tabletlerin yeni çıktığı zamanlarda aldığım, nispetten pahalı diyebileceğim (çok basit bir kılıf fakat o zamanlar çok çeşidi olmadığı için ucuza bulmak pek mümkün değildi) suni deri tablet kılıfı doğal olarak yıpranıp, üst yüzeyinin iyice dökülmesiyle kullanılamayacak duruma geldi 😦 . Öyle eskiyen, yıpranan şeyleri kolayca atamadığımı zaten ilk DIY yazımda da söylemiştim 🙂 ve bununla ne yapabilirim diye düşünürken iç kısmındaki tableti tutan, aynı zamanda kıvrılıp tableti dik konumda kullanabilmeyi sağlayan kısmın sökülebileceğini gördüm. Bu bahsettiğim kısımın olması şart değil elbette 🙂 siz de basit bir tablet çantası yapmak için aşağıdaki versiyonu kendi zevkinize göre uyarlayabilirsiniz. Haydi başlayalım o zaman…
İhtiyacımız olan üç temel malzeme var;
- Kalın Keçe Kumaş
- Lastik
- İğne, iplik, makas üçlüsü 🙂
Bu görmüş olduğunuz benim berbat durumdaki eski kılıfım 🙂 tabi bunun üstünü kaplama gibi bir işlem de yapabilirdim ancak ben sadece şu içinde görmüş olduğunuz siyah, tabletin sabitlendiği kısmın dikişlerini söküp aldım.
Daha sonra bu kısıma uygun olması açısından kalın keçe kumaşın üzerinde ölçüsünü alıp bir zarf-çanta gibi katlandığında üstüne gelmesi için gereken fazlalığı bırakarak kestim (tabi bu kısım daha uzun olsa daha kullanışlı olurmuş onu da sonradan fark ettim 🙂 ).
Diğer kılıftan söktüğüm parçayı keçenin üzerine sadece köşelerinden dikip, iki küçük cep ve kalem koymak için parçalar kesip onları da kapağın iç kısmına gizli dikiş denilen, dışarıdan belli olmayacak şekilde, iç kısımdan ilerleyerek (yani keçe kalın olduğu için iç taraftan iğneyi dış yüzeye çıkarmadan biraz batırıp hemen yarım santim falan ilerisinden çıkartarak yapılabilecek bir yöntem) diktim.
Düğme ve lastik dikerek üst kapağı sabitlemeye çalıştım (dediğim gibi kapağı daha uzun tutmak sabitlemeyi daha mümkün kılabilirdi fakat ben bunu bitirdiğimde fark ettiğim için geri döndüremedim 🙂 ).
İçinde minik gözleri bulunan tablet çantamızın son hali bu şekildedir 🙂 . Hem kullanışlı, hem şık, oldukça da düşük maliyetli bir çanta elde etmek bu kadar kolay işte (aslına bakarsanız suni deriden çok daha güzel geliyor gözüme bu çantalar 🙂 ).
Böylelikle bir DIY hikayesi daha sona erer diğer hikayelerde görüşmek üzere sevgiler 🙂 .
Bu harika bir fikir Cemre kuşum. Gerçi bunu uygulayacak bir tabletim yok ama ablama gösterebilirim. Ve sağ taraftaki Goodreads bölümü çok iyi olmuş. Geliş’i de gördüm. ❤ Klavyene sağlık!
BeğenLiked by 1 kişi
🙈 Çok sağol Duyguşum ☺️ Goodreads kullanıyorsan beni bulsana yaa 😬 ben indirdiğimde seni aradım bulamadım 😢 kullanmıyorsan da bir bak derim çok güzel bir uygulama sen de seversin bence 🤗 ayrıca Geliş için tekrar tekrar teşekkür etmeliyim harika bir kitap (hatta yazar demeliyim belki de) kazandırdın bana 💕🍀
BeğenBeğen