Ufak Tefek Cinayetler

Herkese merhaba 🙂

Uzun zamandır bir Türk yapımı dizi beni böyle heyecanlandırmamıştı desem yeridir o nedenle ilk naçizane dizi önerimi bu yapımdan yana büyük bir gönül rahatlığıyla kullanıyorum 🙂 . Kısa bir şekilde konuyu özet geçmem gerekirse lisede çok yakın dört kız arkadaş olan fakat Merve ve Pelin‘in oynadığı sinsice bir oyun ile bu oyuna istemeden de olsa ayak uyduran Arzu‘nun hayatlarından çıkan Oya‘nın bir Anka kuşu gibi küllerinden doğup gençliğinin geçtiği yere geri dönmesinin olayın seyrini nasıl  değiştirdiğiyle başlayıp bir cinayet ile örülen (yarı polisiye özelliği kattıkları) ana tabanında ise iyi ve kötü arasındaki o amansız savaşı bizlere sunuyorlar (her salı saat 20.00’da star tv’de 🙂 ).

Karakterleri tek tek anlattıkları yukarıdaki görselleri kendi sitelerinden aldım o nedenle linke tıklayıp buradan da inceleyebilirsiniz 🙂 Kim kimdir?

Oyuncu kadrosundan mı, merak uyandıran konusundan mı (bende fazlasıyla merak uyandırması anormal; eehhh peehh yapa yapa izlerim normalde, bunlar bana büyü yaptı galiba 🙂 ) bilmiyorum ama daha sadece 5 bölüm oynamasına rağmen aklımda yeni Aşk-ı Memnumuz bu olabilir şimşekleri çaktıran, izlenilesi güzel dizim (çok benimsedim napiyiiim 🙂 ).

Başrol oyuncularından olan Gökçe Bahadır ve Mert Fırat aşık olunası oyuncular ama Merve karakterini canlandıran bir zamanların Yahşi Cazibesi (ki orada çok tatlı bulurdum) Aslıhan Gürbüz bu dizide E F S A N E ! Yani en son hatırladığım dizisindeki karakterle bu dizideki canlandırdığı karakter arasında dağlar kadar fark var. İnsanda şu “Merve’yi biri boğazlasa da kurtulsak” hissiyatını çok kolay bir şekilde uyandıran, gerek mimikleriyle, gerek bakışlarıyla hatta yeri geldiğinde ses tonuyla bile bir insanın gıcıklığını sonuna kadar karşı tarafa geçiren harika bir oyunculuk sergiliyor. Aslına bakarsanız büyüğünden küçüğüne oyuncuların çoğu çok başarılı fakat başrol oyuncularının gençlik hallerini canlandıran kişilerin seçiminde biraz sıkıntı var gibi ben şahsen Taylan ve Oya’nın gençliğini çok tutarlı bulmadım (büyüyünce böyle mi olmuş yani bunlar diye düşündürüyor).

Dizinin hemen hemen her sahnesi çok kaliteli; oyuncuların kıyafetlerinden takılarına, evlerinin dekorasyonuna kısacası en ufak ayrıntıya kadar harika düşünülmüş, aynı zamanda müziklerine de değinmeden geçemeyeceğim iki soundtrack’i var ki beni benden alıyor (buyruunn maktul,  buyruunn suspus).

Ben bu diziyi sabahtan akşama kadar överim arkadaşlar benim için harika başlayan, harika devam eden bir yapım, emeği geçen herkesin ellerine sağlık. Tek bir korkum var bu dizi ile ilgili o da konunun çıkmaza girdiği, sürüncemede kaldığı yerde sırf diziyi bitirmemek adına abuk sabuk sahnelerle uzatılan türk dizilerine dönmesi, umuyorum bu hataya düşmezler ve bende her sene Aşk-ı Memnuyu nasıl ilk kez izliyormuş gibi büyük bir zevk ile izliyorsam Ufak Tefek Cinayetleri de aynı mutlulukla izlerim.

İyi seyirler 🙂

 


Ufak Tefek Cinayetler’ için 6 yanıt

  1. İlk defa dün denk geldi. Cidden sarmadı desem yalan olur devamını getirebilir miyim bilmiyorum ama diğer dizilere kıyasla ilk izlenimim olumlu=))

    Liked by 1 kişi

    1. Yani diğer dizilerle kıyaslayınca baya güzel geliyor ve özellikle ilk bölümünü izle bak vaktin olursa o zaman daha çok hoşuna gider daha iyi oturur dizinin konusu 🙂

      Beğen

  2. Amannnn Tanrım! Ben bu yazıyı görmemişim geçen sene yazdıklarını bir didikleyeyim dedim veee karşıma çıktı. Gerçekten piyasadaki iyi olan bir dizi. Çok fazla boş sahnesi var, çok basit oyunculuk sergilendiği yerler var vb. Ama iyi olan sahneler ve oyunculuklar kötü olanlardan daha fazla neyse ki! Şöyle bir yarım saat 40 dakika daha kıssalar sahneyi daha iyi olur. Ne olursa olsun iyi ve kötü arasındaki o soğuk savaşı (Gerçekten bildiğimiz ABD-Rusya arasındaki 50-60’lardaki Soğuk Savaş gibi) güzel dile getirmişler. Kötülerin neredeyse her zaman kazandığını, ama iyilerin pes etmezse çok daha fazla şey kazanacağını anlatmışlar. İnsanın içindeki iyilik ve kötülük dengesi de iyi anlatılmış. Oya’nın melek gibi bir karakter olduğu halde eleştirdiği şeylerden daha kötüsünü falan… Kötülükle savaşırken gerçekten o kadar kötüleşmeli mi bir insan bilmiyorum. Ben hiç bu kadar kötü insanlarla savaşmadım, o yüzden oturduğum yerden ahkam kesemem!.. Gökçe Bahadır rolünü iyi oynuyor ama hep aynı ifadeleri takınıyor sanki. Duygu değişimlerini anlamak zor. Amaaaaaaaaaaaa Aslıhan rolünün hakkını veriyor. Dizinin yıldızı o çünkü rolü çok emek istiyor! Bade’nin oynadığı rol de zor aslında. Tbii bir Merve karakterini canlanrdırmak kadar değil ama. O aptal havası, hayatta hiçbir amacı olmaması, başkasının aklıyla hareket etmesi vb. Arzu karakteri yani ehhh. Edip karakterini oynayan adam (adı aklıma gelmedi şu an da) zaten çok iyi bir oyuncu… Ki burda da iyi. Mert Fırat neredeyse her filmde dizide aynı. Geliştirmeli kendini. Tamam tamam sakinim bu sadece bir dizi biliyorum ama bu ülkenin insanları daha iyisini hak ediyor. Herkes o aptal dizileri koşulsuz izlemiyor hepimiz aynı değiliz. Kalite istiyoruz arkadaaaaş! Çok güzel yazmışsın yine Cemroşum klavyene sağlık. Bence daha çok gelmeli bu dizi film/film yazıları. Sevgiler. ❤

    Liked by 1 kişi

    1. Valla o kadar uğruna postlar yaptık, önümüze gelene önerdik, izle diye ısrar ettik ama beni özellikle o çocukların okulunda yangın filan çıktı ya o bölümlerle kaybettiler 😦 . Toparlayacak gibi oluyor yine ama ne bileyim ben bir kere soğudum mu bir daha eskisi gibi olmuyor şu aralar sadece öylesine izliyorum düzelmezse de artık vedalaşırız 🙂 İyi ki geldin taaaaa buralara kadar Duyguşum deneyeceğim tabi yine yazmayı ama bu alanın piri sensin ❤ .

      Beğen

      1. Ben neyim ki minicik bir blogger. Sen de mis gibi kullanıyorsun kelimeleri. ❤ Ben o bölümü izlememiştim bile. Geçen hafta da izlemedim. Sıkılınca bırakıyorum kusura bakma UTC. Orjinalini izlemediysen izle Cemroşum. 8 bölümlük bir dizi missss! Belki 2 . sezonu gelir ama çok belki. Şahsiyet diue bir dizi başlıyor puhutv’de sanki güzel olacak gibi bir bak derim.

        Liked by 1 kişi

      2. Biz niye böyle bir çift olduk seninle yaaa 🙂 hayır sen iyisin hayııırrr sen sen sen diye 😀
        Şaka bir yana ben o konuda gayet ciddiyim!
        Orjinaline yazın başlamayı düşünüyorum ve Şahsiyeti hiç duymadım bir bakayım çok yeni herhalde değil mi?

        Beğen

Yorum bırakın