Merhaba güzel insanlar (ben bu girişi çok sevdim Larissa sağolsun 🙂 )
Bu blogta en çok yazmak istediğim şeylerden biri DIY (namı diğer Do It Yourself) projeleridir. Bizde bilinen diğer adıyla; kendin yap projelerinin en güzel, en değişik ve yeri geldiğinde en anlaşılamayan örneklerinin sergilendiği gündüz kuşağı programlarını izleyerek ve hatta ilkokulda verilen iş eğitimi ve ev ekonomisi derslerine (o nasıl bir ders diyenleri buraya alalım 🙂 ) yaş olarak yetişmiş biri olarak tüm bu el işi uğraşlarıyla büyümüş olmasaydım da bu işlerle uğraşır mıydım?
—Hımmm, EVET—
Bilen bilir hiçbir şeyi öyle kolay kolay değerlendirmeden, yeni bir kullanım alanı oluşturmadan atmam, atamam. Başka bir örnek vermem gerekirse; basit ama güzel bir şeyler beğendik diyelim hemen o meşhur (kendi aramızda meşhur tabiii 🙂 ) repliğim gelir “ben sana yaparım bundan yaaa” ki yaparım da ( Derya Baykal gibi kızım :p maşallah ).
Eskileri yenilemek hatta bambaşka bir kullanış amacı kazandırmak, o çok beğendiğiniz keskembeniiimdeeeolsaaa dediğiniz şeyleri yapmak ve en çokta tüketimin pişmanlığı yerine üretimin hazzını beraber yakalamak için bu postlardan bol bol paylaşacağım söz 🙂 .
Tam da mevsiminde olduğumuz için, her yerde kolayca bulabileceğimiz (yani kırsal kesime yakın bir yerdeyseniz daha kolay olacak) kurumuş dallardan yapabileceğimiz iki tane basit ama çok şık dekorasyon önerisinde bulunacağım.
- GİYSİ ASKILIĞI
Son zamanlarda fazlasıyla moda olan bir ev dekorasyonu malzemesi olarak odalarımızı bir nevi mini showroom’a çeviren bu güzel askılıklar düzene sokmaktan daha ziyade göze hitap ediyor bence.
İhtiyacımız olan üç temel malzeme var;
- kuru ağaç dalı (ben şekil olarak çokta düz olmayan girinti çıkıntıları olan dalları toplamayı tercih ettim)
- makas
- ip, hasır ip ya da rafya
Ağaç dalının üzerindeki fazlalık olan kuru kabukları sıyırıp (kullanıldıkça etrafa dökülme yapıp kirliliğe sebep olmaması için) iki ucundan rafya (tuhafiyelerde 2-3tl gibi bir fiyata satılıyor) dediğimiz bir çeşit iple tavana bağlayıp ya da çivilerle de sabitleyebileceğiniz çok basit bir askılık bu.
Gördüğünüz gibi benim odamın tavan ve duvar kağıdının birleşim noktasında halat detayı olduğu için (onu da zamanında babam yapmıştı sağolsun 🙂 ) bağlayarak sabitlemeyi tercih ettim.
2. FOTOĞRAF ÇERÇEVESİ
Bu tarz çerçevelere tek kelimeyle bayılıyorum 🙂 . Pinterest’i bilmeyen yoktur diye düşünüyorum eğer varsa da en kısa açıklama olarak şunu söyleyebilirim; görsel paylaşımların ağırlıkta olduğu ve ilgi alanlarınıza göre panolar oluşturup bununla ilgili güncel paylaşımlar aldığınız çok fazla yaratıcı içeriğin döndüğü bir sosyal paylaşım uygulamasıdır (Allahtan kısa dedim 🙂 ). DIY için ayırdığım fikirlerin çoğunu buradan kapıyorum diyebilirim. İki üç düzenleme yapıp, burası böyle olsa daha iyi olur, şu da olsa tam istediğim gibi olur dediğim şeyleri ekleye ekleye bir projeyi başka bir şekle sokup yaratıcılığımı konuşturduğum ve bundan da büyük mutluluk duyduğum için bu tarz şeylere ilgisi olan insanlara kesinlikle önerdiğim bir uygulama (yine uygulama reklamı yaptım iyi mi 🙂 ).
Çerçevemin de fikrinin temeli buradan geliyor aslına bakarsanız ve yine yapımı çok basit, maliyeti çok düşük harika bir obje elde ediyorsunuz sonunda (daha ne olsun 🙂 ).
Bu sefer kullanacağımız temel malzemeler;
- kuru ağaç dalı (yine aynı şekilde seçtim)
- makas
- saman ip
- küçük mandallar
İlk olarak eşit sayılabilecek aralıklarla üç dalı birbirine bağlayıp devamında zikzak çizecek şekilde (özellikle ortadaki dalı referans alıp bir altından bir üstünden geçirerek) resimde gördüğünüz gibi ördüm. Daha sonra polaroid fotoğraflarımı, İzmir kahve festivali hatıralarımı, kendi ellerimle yaptığım motto kartlarımı gelişi güzel mandalladım. Ben mandallarımı internetten almıştım ama sizin içinde şu tatlı mandalları buldum bakın 🙂 . Zaten çok moda bir aksesuar olduğu için artık her yerde gayet uygun fiyata bulabiliyorsunuz.
Böylelikle “Bir DIY hikayesi” sona erer diğer hikayelerde görüşmek üzere sevgiler 🙂 .
“Bir DIY hikayesi- KURUMUŞ DALLAR” için bir yanıt