En Sevdiklerim-1 UYGULAMALAR

En Sevdiklerim Listesini, en sevdiğim uygulamalar ile başlatmak istedim. Çünkü zamanımızın çoğunu telefonda geçiriyoruz maalesef. Elimiz, ayağımız (belki de ayak bağımız) olmuş durumda bu küçük kutular, hatta onlar yokken ne yapılıyordu acaba diye düşünüyoruz… Değişen ve gelişen teknolojiyle daha da bağımlı hale geliyoruz evet ama bu durumu nasıl yönettiğimiz ve o telefonla ne yaptığımız burada ön plana geçiyor bence. Günün 7-8 saatini facebook – instagram – twitter gibi mecralarda geçiriyorsak sıkıntılı bir bağımız oluşmuş demektir. Bunun ne kadar sağlıksız olduğunu tartışmayacağım, hepimiz bu konuda hemfikiriz sanırım fakat diğer yandan da tüm kötü alışkanlıklarda olduğu gibi bile bile hapsoluyoruz kendisine.

Benim kendi kendime getirdiğim en tatlı çözüm ise hobilerimi telefona taşıyacak, kişisel gelişimi destekleyici, bana artı değer katabilecek uygulamaları telefonuma yüklemek oldu. Gerçekten çok uzun bir süre geçirdiğinizi düşünüyorsanız size önereceğim şey bu uygulamalara bir göz atmanız olacak (kim bilir belki siz de çok seversiniz). Böylece kim, nerede, kiminle, ne yapmıştan sıyrılıp farklı diyarlara kapılar açarız.

Bu uygulama kendi dijital kitaplığınızı oluşturduğunuz, gruplara katılıp, merak ettiğiniz kitaplar hakkındaki yorumları okuyabildiğiniz harika bir uygulama. Dijital kitaplık derken yanlış anlatmak istemem, elinizde bulunan kitapları ekleyip kategoriler halinde ayırabiliyorsunuz ancak kitap okuyamıyorsunuz (yani e-book tarzı bir servisi yok). Sitemde sağ blokta da görebileceğiniz üzere o yıl için kendinize bir hedef belirleyip challengelara (meydan okumalara) katılabiliyorsunuz. Şimdiye kadar okuduklarınız, şu an elinizde okumakta olduğunuz ve gözünüze kestirip ileride okumak istediklerinizi raflara ayırabiliyorsunuz. Kendiniz de raf oluşturabilirsiniz bu arada mesela benim dahil olduğum bizim büyük challenge’ımız grubu içindeki maddelere uyan kitaplarım için ekstra bir raf oluşturdum 🙂 . Okuma gruplarına dahil olabilirsiniz, arkadaşlarınızı bulup, onların kitaplıklarını ve değerlendirmelerini görebilirsiniz. Özelliklerini saydığıma göre en sevdiğim yanını söylemek isterim; merak ettiğim bir kitap hakkında yapılan yorumları okumayı çok seviyorum ve buna göre kitabı alabiliyorum. Orada bulunan arkadaşlarım sayesinde adını hiç duymadığım kitaplar hakkında bilgi edinip okunacaklar listeme farklı tatlar ekleyebiliyorum. Kısacası kitaplara dair harika bir uygulama. Türkçe buna benzer bir uygulama daha var fakat ben sanırım onda aradığımı bulamadım. Yine de bakmak isteyenler olursa o da 1000kitap .

HARİKA ötesiiiii bir uygulama. İlk başlarda sadece sesli bir şekilde kitap dinleyebiliyorduk şu an ise okuma seçeneği de gelmiş bazı kitaplara. Tabi ücretli bir uygulama olması zorlayabilir fakat 1aylık 35tl civarı bir miktar vererek en azından denenebilir diye düşünüyorum. Bu tarz sesli uygulamalarda seslendiren çok önemli oluyor takdir edersiniz ki, Storytel’in bu yönü çok güçlü bence. Yetkin Dikinciler, Burak Sergen, Okan Bayülgen, Mert Fırat gibi bir sürü ünlü isimle çalışmışlar. Aşina olduğunuz seslerden bir kitabı dinlemek gerçekten çok güzel oluyor. Uygulamada bulunan kitaplara gelirsek, gerçekten çok kaliteli ve aradığınız çoğu kitabı bulabileceğinizi düşünüyorum.

Bu ise beni çok şaşırtan ve desteklemek istediğim bir uygulama. Fikir ilk olarak mail sistemiyle başlamıştı. Kaç sene önce olduğunu hatırlamıyorum bile, bir arkadaşım ‘Bak Cemre şöyle bir şey var 1yudumkitap diye üye oluyorsun sana her sabah çayının, kahvenin yanına okumalık kısa pasajlar atıyorlar‘ diye hayatıma sokmuştu. Çok etkilenmiştim tabi hemen üye oldum ve her sabah 7 civarı maillerimi almaya hala devam ediyorum. Efsane güzel seçkiler gönderiyorlar, sayelerinde okumaya karar verdiğim bir sürü kitap oldu. Şimdi ise uygulamalarına takmış durumdayım. Bu da ücretli bir uygulama ancaaaak her güne özel 1 ücretsiz özet, 1 ücretsiz öykü var. Burada da kitaplar hem dinlenebilecek hem de okunabilecek şekilde mevcut. Daha ne olsun 🙂

Piri’yi nasıl anlatacağım inanın bilmiyorum. Kişisel gezi rehberiniz demek benim için yetersiz. Şehirler hakkında pek bilinmeyen hikayelerle sizi alıp götüren, kültürel mirasları tanıtırken sanata, mimariye de dokunan harika ötesi bir uygulama. Sitelerinde yer alan açıklamayı eklemek istiyorum hatta buraya;

Şu anda, Amsterdam, Londra, Paris, Roma, Barselona, Floransa, Milano, Dublin, Prague, Budapeşte, İstanbul gibi Avrupa’nın en çok ziyaret edilen 30 şehrinde, 150 dijital tur ve 3000’den fazla sesli içerik yer alıyor. Bunlar; Saffet Emre Tonguç, Vedat Milor, Ruth Poling, Guido Lion, Markus Müller, Pat Liddy gibi dünya çapındaki en iyi rehberlerin, profesyonellerin ve gezginlerin sesli anlatımıyla sunuluyor.

https://www.piriguide.com/tr/hakkimizda/

Çoğu içeriği paralı olsa da zaman zaman ücretsiz deneyim olanakları da var. Bu nedenle ‘Paralı bu uygulama yüklemeyelim‘ diye düşünmeyin ve bir şans verin çok beğeneceksiniz 🙂

Gain reklamlarını televizyonda görmeden önce keşfetmiş olmanın ufak çaplı gururunu yaşıyorum 😛 Telefonumdaki en güzel uygulamalardan biri. Çok kısa videolar ile ya belgesel ya program ya da dizi izleyebiliyorsunuz. Evet, yanlış okumadınız dizi 🙂 ve bu kadar kısa süreli olması çıtır çerezlik harika işler ile buluşmamıza olanak tanıyor. Bir mola anında, sıra beklerken sıkıldığınızda, kafa dağıtmak istediğinizde, azıcık bilgilenmek istiyorum ama oturup saatlerce vakit geçirmek istemiyorum dediğinizde tek atımlık en kaliteli atıştırmalıklar burada 🙂 ( ben en son kapıda kaldığımızda çilingir beklerken izledim mesela, sinirlerim yatıştı :p 😀 ). Baya reklamını yaptım hemen bir göz atın derim 😀

3 yıldır tam üyelik ile kullandığım ve verdiğim parayı sonuna kadar hak eden canıııııımm uygulama. O kadar kurtarıcı ki; size şöyle anlatayım, uyku problemi çektiğim hatta zorla uyuduğum, kabuslarla uyandığım, derin uykumun 1 en fazla 2 saat olabildiği dönemde beni bu uygulama kurtardı diyebilirim. İlk olarak meditasyon yapmanın önemini kavramak gerekiyor. Beynimiz geçmiş ve gelecek korkuları arasında takılıp kaldığında gerçekleşen tüm o rahatsız edici duyguları kabullenip bulunduğumuz ana gelebilmek aslında pek kolay olmuyor. Bu uygulama bize bunu gerçekleştirmemiz için destek sağlıyor. Farklı konular ile ilgili (ilişkiler, öz sevgi, öfke, şükran, vb.) çalışmalar bulabileceğimiz gibi kendi kendimize yönlendirme olmadan yapacağımız meditasyonlar için müzikler, uyku öncesi hikayeleri, uzmanlar tarafından yazılmış okuyabileceğimiz ya da dinleyebileceğimiz blog paylaşımlarını barındırıyor.

Youtube üzerinden takip ettiğim yoga eğitmenlerini bir kenara kaldırdığım (çetinciğim hariç 😀 ) ef-sa-ne-vi uygulama (her uygulama için muhteşem dedim farkındayım ama ne yapabilirim ki hepsi benim bebeğim 🙂 ). Bu uygulamayı da canımın içi (hatta içinin de içi) sevgili hülüm ❤ bana zorla yükletti resmen. Yükle bak çok güzel diye diye beni de bu bataklığa sürükledi 🙂 . Şaka bir yana şu an korona döneminde yaptıkları kampanya sayesinde bedava kullanıyorum ama bu süre bittiğinde parası neyse verip üye olacağım. İstediğin yoga türünü (Vinyasa, Hatha, Ashtanga, Yin, Restoratif, vb.) seçip istediğin kadar süre, hatta güçlendirmek istediğin bölgeye özel video ve ses yönlendirmeli çok kaliteli bir uygulama. Kendimi baya yoga sınıfında gibi hissettiğim, bağımlısı olduğum bu güzelliği herkese yaymak boynumun borcudur 🙂 .

Yüz yogası ile ilgileniyorsanız ( ki bence ilgilenin, çünkü kendisi bir numaralı sürdürülebilir, kimyasalsız, zehirsiz yaşlanma, sarkma önleyici yüz bakımıdır) bu uygulama hiç fena değil. Muhteşem diyemem ama faydalı olduğu kesin. Çok daha iyisini bilen varsa hemen önersin 🙂 . Bu arkadaş ile seçtiğiniz yüz-boyun bölgesini çalıştıracak egzersizler ile yüzünüzdeki kasları eğitiyorsunuz aslında. Kaslarımız çalıştıkça sıkılaşıyor, sıkılaştıkça sarkmalar, kırışıklıklar engelleniyor. Ben daha çok yeni başladığım için fark görüp göremediğimi söyleyemem ama bir çok insan bundan faydalanıp öneriyorsa ve teorik olarak baktığımızda aklımıza yatıyorsa ( benim aklıma baya yatıyor açıkçası) neden denemeyelim değil mi?

Help Steps adından anlaşılacağı üzere attığınız adımlar ile yardımda bulunabileceğiniz bir uygulama. Nasıl olsa o adımlar atılıyor ne olur takip edip adımlarımızı dönüştürüp STK‘lara bağışta bulunsak deyip arkadaşlarıma bile zorla yükletmeye çalıştığım uygulama :). Bu mantığı zaten çok seviyorum. İyilik Peşinde Koşmak başlıklı yazımda da görebilirsiniz. Help Steps bunu yılın 365 günü mümkün kılıyor gibi bakabiliriz olaya. Sadece burada kaç adım attığınızın önemi var. Yani adımlarınızı sayacak ve gün sonunda bu adımlarınızı dönüştürmenizi isteyecek çünkü dönüşmeyen adımlar kayboluyor. Bunun mantığı ise sizi günlük olarak aktif tutmak. Zaten Dünya Sağlık Örgütünün günde 10bin adım atmamızı sağlık açısından önerdiğini unutmazsak, bu uygulama sayesinde hem kendimize iyilik yapacağız hem de seçtiğimiz her hangi bir kampanyaya destek olacağız. Ben şahsen sürekli farklı kampanyalara bağış yapmaya çalışıyorum. Şu sıralar pek adım atacak yerim olmasa da geri dönüşüm muhteşem olacak :p 🙂 .


En Sevdiklerim-1 UYGULAMALAR’ için 2 yanıt

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s