Her Şey Dahil Yeni Yıl Yazısı

Tüm dünyada kutlanan “YENİ YIL” kimine göre kapitalist düzenin bize allayıp pullayıp sunduğu bir para tuzağı, kimine göre dinsel bir bayram (daha çok bilinen adıyla Noel ya da Christmas), kimine göre özenilecek kutlamaların olduğu ve sırf ‘herkes kutluyor amaaaaa benim ne eksiğim var’ düşüncesiyle coşkulu bir şekilde karşılanan bir gün, kimine göre ise hiç bir anlamı olmayan bir kavramdır. Sizin için hangisi?

Ben kendi adıma cevaplayacak olursam E şıkkını seçerdim.

Evet, E-) Hiçbiri

Çünkü bir Christmas değil benim beklediğim gece ya da tam 12’den sonra hayatımızın sihirli bir şekilde değişeceği mucizevi bir yanı yok. Bir sonraki sene daha iyi olacak ya da her şey tepe taklak olacak diye de bir şey yok.

Deliler gibi alışveriş yapıp, bir gece dışarıda eğlenmek için tonlarca para saçıp (tabi buna ne kadar eğlenmek denebilirse, her sene yıl başı gecesi yaşanan kötü olayları haber olarak izliyoruz sonuçta değil mi? ) 2018‘in daha müthiş bir yıl olmasını sağlayamayacağız maalesef.

Demem o ki yeni yıldan bir beklentimiz, bir umudumuz olacaksa ilk önce kendimizi, yaşadıklarımızı, yaptıklarımızı bir gözden geçirmeliyiz. Çünkü hayatımızda değişmesini istediğimiz şeyler varsa sihirli bir değnekten çok daha fazlasına ihtiyacımız olacaktır. Her şey elimizde değil KABUL ama her defasında aynı şeyleri yaparak bu seferkinin daha farklı bir yıl olmasını bekleyemezsiniz. Biraz şans dileriz belki, geri kalanı ise tamamen çabamıza, hatalardan ders çıkarmamıza, öğrenme ve anlama yetimize, anladığımızı uygulamamıza bağlıdır.

2017 sizler için nasıldı bilemiyorum ama bana hayatın ne kadar kısa olduğunu, sevdiklerimize niye sımsıkı sarılmamız gerektiğini, içimizden geldiği anda sevgimizi göstermemizin ne kadar önemli olduğunu ve büyükkk acılar olarak gördüğüm, beynimi didik didik eden o çok önemli konuların aslında bir toz tanesi kadar önemi olmadığını öğretti.

Hep bildiğimizi sandığımız şeyler değil mi?

Aslında yaşamadan tam yerine oturmayan taşlar her biri …

2018 bizlere neler gösterecek bilinmez ama ben kendi hayatım için neler yapmam, neler yapmamam gerektiğini az çok gördüm, müteşekkirim ve umutluyum. Kendimden, yaşamdan, çevremden…

İşin duygusal boyutunu geçersek yılbaşını evde geçirmeye bayılırım. Güzel bir yemek, ailem (eğer varsa misafirler), 12 olduğu gibi harika bir manzaraya şahit olduğumuz havai fişek gösterileri, ardından VS defilesi (Evet! Sapık gibi izlemiyorum belki ama muhteşem bir şov ve iki,üç dondan daha fazlası bence. Sahne sanatı olarak değerlendirirseniz sevinirim o yüzden😋 ). Benim için bunların yerini hiç bir eğlence alamaz mesela. Kısacası tam bir ev kuşu olup en güvende hissettiğim, en mutlu olduğum yere sığınıp ertesi günü beklerim ☺️.

Bir diğer değinmek istediğim şey ise hediye konusu. Gerçekten “O Günü, Bu Günü, yok efeniim Black Fridayleri, var efeniim Süper İndirimleri” bizleri birer zombiye çevirdi kabul edelim. Elimiz ayağımız titriyor indirimden bir şey almazsak😅 . Hediye almayı da vermeyi de çok seviyorum fakat bu kadarını da fazla buluyorum. Her yılbaşı birilerine ufak tefek hediyeler alıyorum ama tonlarca para saymaktansa içine kendimden bir parça kattığımdan emin olup; emek ve sevgi koymaya çalışıyorum. Küçük detaylar belki eklediklerim fakat karşımdaki insana bir tebessüm eşliğinde beni hatırlatacaksa daha güzel bir hediye veremezdim herhalde diye düşünüyorum.

Kendime hediye vermiyor muyum?

Tabii ki veriyorum; güzel bir müzik listesi eşliğinde bol abur cubur (çünkü yemek yemek mutluluktur 😋) ve şarap. Biraz huzur, biraz yeni yıl kararları listesi karalamaca, bolca aile saadeti ❤️ benim ödülüm.

Sizlere ise kendim için hazırladığım bu yılbaşı şarkıları listesini;

SANTA BABY

Geçen sene bizim kızlara hazırladığım yılbaşı hediyesi videosu linkini;

YILBAŞI HEDİYESİ FİLMİ

Ve küçük bir kolajını;

Bu sene uzaklara, çok çok uzaklara gönderdiğim “Küçük Bir Mutluluk” yeni yıl seti videosu linkini;

KÜÇÜK BİR MUTLULUK

Ve küçük bir kolajını;

bırakıyor ve yavaş yavaş veda ediyorum 🙂 .

Yeni yılda her şeyin gönlünüzce olması için doğru kararlar alıp doğru adımlar atan, çok çok sevip bol bol gülümseyen, unutulması gerekeni unutup en zor olanı bile affeden, ruhunuza bedeninize yük olan şeylerden kurtulup zamanı yakalayan, yapamasa bile denedim diyebilen, pişmanlıklarından çok İYİ Kİ leri olan bir SİZ diliyorum.


Her Şey Dahil Yeni Yıl Yazısı’ için 2 yanıt

  1. Ayyy heyoo yorum yazabiliyorum artık! Sırf bunun için üye oldum hihihihohoho. Yıl başı akşamı benim için en özen gerektiren yemekleri yapmak, mutlulukla yenilecek pastalar yapmak, taptatlı bir sofra hazırlamak ve masanın etrafına sevdiklerimi oturtmak 30 yıldır aynı kural. Tabii sevdiklerime küçük, minnoş hediyeler almak da dahil. Kendim için ne mi yaptım? 5 yeni kitap aldım. Hep almayı ertelediğim kitapları da dahil ettim içine. 2018’den beklentim mi ne? 2018’in öyle bir gücü olduğunu düşünmüyorum. Olsaydı çabalamak diye bir kavram olmazdı sanırım… Klavyene sağlık Cemrekuşum.

    Liked by 1 kişi

    1. Allaahııımmm seni yerim yaaa ben de ne olduğunu anlamaya çalışıyorum teminden beri 🙈😅 harika bir yıl olsun dileğimiz tabi ki hep baki kalacak ama daha da önemlisi sevdiklerimizle olması 💕 çok teşekkür ediyorum sana, tüm samimiyetinle, iyi niyetinle kalkıp buraya koşarak gelmene yorum yapmana 🙈 iyi ki varsın 🙏🏼

      Beğen

Yorum bırakın